Co Creative Communities

Co Creative Communities

Фінансування: Federal Foreign Office
Партнери: MitOst e.V.(DE), EcoHub(ARM)
Тривалість: червень – грудень 2024
Координаторка: Юлія Аленіна
Контакт: office@insha-osvita.org

Co Creative Communities — освітній проєкт в співпраці з MitOst e.V.(DE) та EcoHub(ARM), який націлений на зміцнення низових та локальних демократичних процесів в Україні та Вірменії. 

У кризові, зокрема воєнні, часи представниці та представники маргіналізованих груп ще частіше стикаються з дискримінацією своїх прав. Тож активістки та активісти, які працюють з цими групами, потребують індивідуальної підтримки, підсилення горизонтальних мереж та розробки нових інструментів.

Під час проєкту ми працюватимемо з лідерками та лідерами організацій громадянського суспільства, а також діячками та діячами креативних індустрій над розвитком практичних навичок у сфері партисипативних моделей, комунікацій та принципів підзвітності й прозорості. Особливу увагу приділимо участі жінок та представниць і представників вразливих груп.

У межах програми проведемо активності в Україні та Вірменії. Зокрема:

  • триденний офлайн-діалог у Києві між представницями та представниками громадянського суспільства задля кращого розуміння поточних потреб та викликів, що виникли внаслідок війни та повномасштабного вторгнення. 
  • офлайн-зустрічі у Вірменії для обміну досвідом та знаннями з вірменськими активістками та активістами й німецькими експертками та експертами.

За результатами зустрічей українські, вірменські та німецькі експертки та експерти випустять посібник з  партисипативними інструментами. 

Насамкінець, 200 учасниць та учасників зможуть відвідати інтерактивну конференцію гібридного формату для обміну досвідом та напрацюваннями впродовж проєкту. 

Проєкт реалізується Іншою Освітою у партнерстві з MitOst e.V. та EcoHub за фінансування Міністерства закордонних справ Німеччини.